Την προσπάθεια της κυβέρνησης να "συμψηφίσει" γεγονότα που αφορούν φαινόμενα διαπλοκής και να βάλει στο κάδρο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπαθεί να αποδομήσει η ΝΔ

Η υπόθεση των εκβιαστών- δημοσιογράφων στην οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να εμπλέξει τη ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με συναλλαγές που μπορεί να έγιναν μεταξύ του νυν πρωθυπουργού και εκδοτών. 

Στη ΝΔ διαμηνύουν με κάθε τρόπο ότι από το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ που έσπευσε μέσω ανακοίνωσής του να επιβεβαιώσει το Μέγαρο Μαξίμου , προκύπτουν πλήθος ερωτημάτων που οφείλουν μια ξεκάθαρη απάντηση. 

Για παράδειγμα γιατί οι συναντήσεις αυτές έγιναν «εν κρυπτώ» και τι διεμήφθη σε αυτές τις συναντήσεις .Ακόμη ένα ερώτημα που το περιβάλλον του πρωθυπουργού οφείλει μια απάντηση είναι γιατί ήταν απαραίτητες τέσσερις συναντήσεις αφού όπως υποστηρίζουν από την κυβέρνηση ο νυν πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη συνάντηση . 

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για ανυπόστατη προσπάθεια εμπλοκής της ΝΔ στην υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ,αφού πλέον η κυβέρνηση έχει απωλέσει και το περιβόητο "ηθικό πλεονέκτημα της αριστερής διακυβέρνησης". 

Την  ίδια αρκετά γαλάζια στελέχη αναφέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά <<ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα >> σε μια περίοδο όπου το προσφυγικό ζήτημα είναι εκτός ελέγχου ενώ δεν γίνεται πουθενά λόγος για την καταστροφική για την οικονομία καθυστέρηση στην πορεία της διαπραγμάτευσης. 

Οι επιθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνουν σάρκα και οστά στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού που για ακόμη μια φορά , όπως υποστηρίζουν, έπεσε θύμα των δικών του λαϊκίστικων κορόνων περί πάταξης της διαπλοκής και καταγγελίες των "διαπλεκόμενων" με ονόματα και διευθύνσεις. 

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ζητούν επιτακτικά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν πράξη αυτές τις δηλώσεις και να ονοματίσουν αυτούς που θεωρούν  διαπλεκόμενους προσκομίζοντας βέβαια και τα αποδεικτικά στοιχεία των λεγομένων τους .