Στην αντεπίθεση περνάει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη κατά του πρωθυπουργού και εξαπολύει πυρά με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Star και ειδικότερα στα όσα είπε για τις συναντήσεις του με τον Σταύρο Ψυχάρη.

Ο ΔΟΛ, απαντώντας στον πρωθυπουργό τονίζει ότι «δεν λέει την αλήθεια όταν δηλώνει ότι δεν ζήτησε ποτέ τίποτε από κανένα ή ότι δεν σήκωσε το τηλέφωνο προκειμένου να εκδηλώσει τη δυσαρέσκεια του ή να απαιτήσει άλλη μεταχείριση από τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης».

«Παρότι κατά καιρούς απαξίωνε δημόσια εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς παρασκηνιακώς, αυτός και το κόμμα του, διεκδικούσαν “καλύτερη μεταχείριση” και απαιτούσαν είτε αποκλεισμούς “ανεπιθύμητων” προσώπων είτε προωθήσεις φίλα προσκείμενων δημοσιογράφων και στελεχών» συνεχίζει ο ΔΟΛ και προσθέτει:

Άπειρα είναι τα “αιτήματα” που κατά καιρούς οι κυβερνώντες προέβαλαν. Καημός τους ήταν να ελέγξουν την ενημέρωση, να δημιουργήσουν βάσεις προπαγάνδας παντού και να επιτύχουν την άλωση των μέσων ενημέρωσης εκ των έσω.

Και όταν αντιμετώπισαν άρνηση στις παράλογες απαιτήσεις τους - δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αποδέκτες οι απαιτήσεις τους από επαγγελματίες και οργανισμούς που υποτυπωδώς σέβονταν τον εαυτό τους - ξεκίνησαν πολεμική και πολιτική καθυπόταξης. Η αλήθεια είναι ότι  πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι παραδόθηκαν στους ένοικους του Μεγάρου Μαξίμου.

«Φαίνονται άλλωστε. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας ψεύδεται για ακόμη μια φορά, όπως το έχει πράξει με τόσα άλλα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Γι αυτό άλλωστε εισπράττει οργή και αμφισβήτηση. Ο καιρός θα φανερώσει την απόλυτη διεκδίκησή του από τα μέσα ενημέρωσης. Οψόμεθα» καταλήγει ο ΔΟΛ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας χτες τόνισε πως «μπορεί αν χρειαστεί να  συναντήσω και τον διάβολο, αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου. Θα κριθώ όχι από το με ποιους συναντώ ή συναντούμαι, ή τι λέω και μου λέει. Εγώ έχω την τιμή να πω πως η κυβέρνησή μου δεν έχει εκβιαστεί από κανέναν. Εάν έχω μία δύναμη, αυτή άγεται από το γεγονός ότι σε τρεις εκλογές, δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή να σηκώσω το τηλέφωνο και να ζητήσω χάρη από κανέναν» και πρόσθεσε:

Ας έχει όσες χρυσές εφεδρείες θέλει. Ας τα βγάλει όλα στη φόρα, ας πάει στον εισαγγελέα που απ ότι μαθαίνω τον επισκέπτεται συχνά. Επαναλαμβάνω, κρίνομαι από τις πράξεις μου, δεν ζήτησα χάρη από κανέναν. Ξέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία ήταν απέναντί μου σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και το θεωρώ παράσημό μου. Δεν ζήτησα βοήθεια στα δύσκολα, θα ζητήσω τώρα;

Σε αυτό το πλαίσιο, διέψευσε τα όσα γράφτηκαν περί υποσχέσεών του για εξυπηρέτηση των δανείων του Ψυχάρη έναντι επικοινωνιακής υποστήριξης, υποστηρίζοντας πως αν συνέβαινε αυτό την επόμενη ημέρα θα εμφανιζόταν στο MEGA. «Δεν έχω αλλάξει τη στάση μου. Έχω να πάω στο MEGA από το 2012», είπε και πρόσθεσε πως είδε τον Ψυχάρη στα πλαίσια των επαφών που είχε και με όλους τους άλλους εκδότες. Όσον αφορά δε τη μυστικότητα του ραντεβού, σημείωσε πως αυτό το ζήτησε ο ίδιος ο εκδότης.