Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το «λαθρομεταναστευτικό», όπως αποκαλεί ο ίδιος το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα, προκρίνει ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες «είναι αντίθετοι με όλους αυτούς τους μετανάστες».

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου «είναι σε εξέλιξη το σχέδιο Ιμπραήμ. Τι ήθελε να κάνει ο Ιμπραήμ; Να διώξει όλους τους Έλληνες από την Πελοπόννησο και να εγκαταστήσει Αιγύπτιους. Αυτό γίνεται τώρα».

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις σημείωσε ότι «αποστολή τους είναι να φυλάσσουν τα σύνορα και όχι να χτίζουν hot spots», σχολιάζοντας επίσης πως και «την ίδια ώρα αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν αλλόφρονες από τα hot spots και θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα».

«Οι μόνοι μετανάστες που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι οι Έλληνες που φεύγουν από την Ελλάδα», είπε ακόμη ο αρχηγός της Χ.Α. ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Ξυδάκη, πως το δημογραφικό μπορεί να ωφεληθεί από το προσφυγικό, είπε ότι «είναι για γέλια και για κλάματα». «Πρέπει πρώτα να βρουν δουλειά οι Έλληνες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ασκήσει η κυβέρνηση βέτο, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει την συμφωνία για περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, είπε ότι «ο πρωθυπουργός όχι μόνο πρέπει αλλά και έχει αργήσει να χρησιμοποιήσει το βέτο», και σχολίασε ότι «είναι τραγικό να ανταλλάξει η χώρα το θέμα του χρέους με τους μετανάστες».

Τέλος, αναφορικά με τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή, στο οποίο φυσικά δεν έχει προσκληθεί ο ίδιος, έκανε λόγο για «συνεδρία των συνενόχων». «Το συμβούλιο δεν θα λάβει καμία απόφαση», εκτίμησε ο Ν. Μιχαλολιάκος και σχολίασε ότι «είναι άτυπο» καθώς «γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και όχι του προέδρου της Δημοκρατίας».