Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τη στάση της στο προσφυγικό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συντάσσεται με τις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης» και έτσι «προσφέρει τις χειρότερές υπηρεσίες στη χώρα».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι την ώρα που ξένοι ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, εκφράζουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα «ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ συνεχίζει την ακροδεξιά και ξενοφοβική παράδοση του κ. Σαμαρά».

Και αυτό επισημαίνει «σε πλήρη σύμπνοια με τον αντιπρόεδρό του, Α. Γεωργιάδη, που στην ΕΡΤ, υιοθετεί τις αυστριακές θέσεις περί ανεπαρκούς ελέγχου των ελληνικών συνόρων». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ δηλώνει ότι «πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δηλώνει ότι «η ετοιμότητά μας να σταθούμε δίπλα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ωρών αποτελεί ένα τεστ για τον ευρωπαϊσμό μας».

Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν την ευρωπαϊκή διάσταση του προσφυγικού, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ συνεχίζει την ακροδεξιά και ξενοφοβική παράδοση του κ. Σαμαρά, σε πλήρη σύμπνοια με τον αντιπρόεδρό του, Α. Γεωργιάδη, που στην ΕΡΤ, υιοθετεί τις αυστριακές θέσεις περί ανεπαρκούς ελέγχου των ελληνικών συνόρων. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ συντάσσεται με τις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης και έτσι προσφέρει τις χειρότερές υπηρεσίες στη χώρα.

Επειδή η ίδια η ΝΔ ισχυρίζεται ότι έχει κρατήσει «εθνικά υπεύθυνη» στάση  στο προσφυγικό, της επισημαίνουμε ότι αυτή δεν συμβιβάζεται με την ακροδεξιά ρητορεία και πρέπει να επιλέξει το ένα από τα δύο.