Το συνέδριο του Ποταμιού τελείωσε. Ο κ. Θεοδωράκης επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματος που ο ίδιος ίδρυσε. Οι συζητήσεις και τα πηγαδάκια πολλά. 

Όπως όλα δείχνουν ο κ. Θεοδωράκης δε θα καταφέρει να περάσει αλώβητος από τις πιέσεις που δέχεται το κόμμα του. Κάποιοι φλερτάρουν έντονα με την ιδέα να μετακινηθούν στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι, παραδέχονται πως το Ποτάμι πρέπει να μπει ενεργά στο διάλογο για τη δημιουργία του νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου και βασικά προς τα κεντροαριστερά.

Η κυρία Γεννηματά έχει ανοίξει το διάλογο. Η εποχή φαντάζει κατάλληλη και ίσως οι συνθήκες να μην είναι ποτέ πια τόσο ιδανικές για τη δημιουργία του νέου κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ φθείρεται από την εξουσία ,ο χώρος του κέντρου ψάχνει εκφραστή και όλοι πιστεύουν πως αν το εγχείρημα δεν προχωρήσει τώρα δεν θα προχωρήσει ποτέ. Το παράδοξο είναι πως όλοι συμφωνούν στην ανάγκη δημιουργίας του νέου κόμματος, όμως οι διαδικασίες πηγαίνουν αργά.

Όπως παρατηρούν στο newpost έμπειρα στελέχη του χώρου οι αρχηγοί φοβούνται μην χάσουν τη μικρή έτσι κι αλλιώς επιρροή του "αλλά είναι διαφορετικό να είσαι αρχηγός σε ένα κόμμα του 3% και διαφορετικό να είσαι ένα απλό στέλεχος που θα ψάχνεις σταυρούς να εκλεγείς".

Τις τελευταίες μέρες κάτι κινείται, και η παρουσία Σημίτη - Παπανδρέου και οι ομιλίες του Θεοδωράκη, και ο Θεοχαρόπουλος και η Γεννηματά δείχνουν πως θα πρέπει να προχωρήσει η συζήτηση . Ένα από τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν είναι το θέμα του επικεφαλής. Η πρόταση να βγει ο επικεφαλής του νέου σχήματος από το βάση είναι στο τραπέζι και όλοι περιμένουν ποιος θα προστεθεί στην υποψηφιότητα της κυρίας Γεννηματά που πρώτη δήλωσε πως θα είναι υποψήφια.