ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Έβριζαν τη Μέρκελ και τώρα περιμένουν τη βοήθειά της

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2016, 09:46 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2016, 09:27
Λεβέντης: Έβριζαν τη Μέρκελ και τώρα περιμένουν τη βοήθειά της
Facebook Twitter Whatsapp

«Η σατανική σκέψη του Τσίπρα είναι να δώσει το προσφυγικό για να κερδίσει στην αξιολόγηση», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός χωλαίνει. 
 

«Η σατανική σκέψη του Τσίπρα είναι να δώσει το προσφυγικό για να κερδίσει στην αξιολόγηση», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός χωλαίνει. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι δεν συμφέρει τη χώρα η χαλάρωση στο οικονομικό πεδίο, καθώς αυτό σημαίνει παράταση του μνημονίου. «Είναι ανέντιμο να παζαρεύει το να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών για χαλάρωση στα οικονομικά», συμπλήρωσε.

«Βλέπω ότι δεν τραβάει το "άρμα"», είπε ο κ. Λεβέντης και σημείωσε ότι χρειάζεται ένας ευρωπαίος πρωθυπουργός που θα θέλει τις μεταρρυθμίσεις και δεν θα κάνει αγγαρεία. 

«Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι της γίνεται και ρίχνει οριζοντίως τα βάρη σε όλους», ανέφερε, ενώ σχετικά με το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών της Παρασκευής υπογράμμισε:

Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Η συμφωνία δεν θα πρέπει να είναι μόνο για το προσφυγικό, αλλά πρέπει να συζητήσουμε και για το οικονομικό και για τη διαπραγμάτευση και για την οικουμενική. Θα τους βάλω κάτω και θα τους πω να συζητήσουμε από μηδενική βάση. Ελπίζω ότι θα τα βρούμε και δεν θα λέει ο καθένας τα δικά του. 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επεσήμανε ότι είναι τρελοί όσοι της επιθυμούν και εκτίμησε πως δεν θα δώσουν αυτοδυναμία, «αντί να κόβει τις συντάξεις ο Τσίπρας, θα τις κόβει ο Μητσοτάκης. Άμα γίνουν εκλογές και βγει πρώτος ο Μητσοτάκης, πάλι θα έχει ανάγκη τον Λεβέντη».

«Ο Τσίπρας να παραμερίσει κάποιους τρελούς που του λένε να μην παραιτηθεί και ο Μητσοτάκης να παραμερίσει τους θερμοκέφαλους που του λένε "άσε να πέσει ο Τσίπρας για να κυβερνήσεις"», είπε ακόμη.

Για το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει ό, τι της λέει η Ευρώπη και πρόσθεσε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έβριζαν τη Μέρκελ και τώρα περιμένουν βοήθεια από αυτή. 


Σε άλλο σημείο, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι θα κάνει το παν για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά όπως είπε «δεν θα κάνουμε τους αντιμνημονιακούς για να ανεβάσουμε τα ποσοστά του κόμματος».