Και νέα πρόκληση από τις χώρες του Βίσεγκραντ με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο να μιλάει ακόμα και για θυσία της Ελλάδας. 

«Φτάσαμε στη στιγμή που η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske noviny. 

Απευθυνόμενος μάλιστα στον έλληνα ομολογό του είπε: 

«Τσίπρα, θα υπάρχει ένα μονο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα» και πρόσθεσε: «και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα». 

Όπως επισημαίνουν πάντως οι Financial Times ο Φίτσο ανεβάζει τους τόνους της ρητορικής του καθώς το Σάββατο στις εκλογές θα παλέψει για να διατηρήσει την πλειοψηφία

Στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης δεν είναι πρώτη φορά που η ομάδα των 4 χωρών της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, τηρούν ανθελληνική στάση. 

Ο Ρόμπερτ Φίτσο προ δεκαημέρου μάλιστα είχε θέσει θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

«Αν αυτό δεν λειτουργήσει [σ.σ. συνεργασία Ελλάδας Τουρκίας]- και είμαι απαισιόδοξος- τότε όλοι εμείς στην Ευρώπη θα επιμείνουμε στη σωστή προστασία των εξωτερικών συνόρων και δεν θα μένει τίποτα άλλο να κάνουμε, παρά να προστατεύσουμε τα σύνορα στη γραμμή Ελλάδα-ΠΓΔΜ και Ελλάδα-Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά.