''Κόντρα'' για το ποσοστό των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα είχαν σήμερα στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας με την βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
 
Από την πλευρά του ο κ. Βίτσας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσφυγικό, συμπληρώνοντας ότι το 95%  είναι πρόσφυγες.
 
Την ίδια στιγμή διευκρίνισε ότι η συμφωνία που έχει υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέλη προβλέπει για το ΝΑΤΟ "παρατήρηση, καταγραφή και ενημέρωση" της κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια.
 
Ερωτηθείς για το συμβάν με τη Γερμανίδα υπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας έκανε λόγο για "απαράδεκτες αιτιάσεις της Τουρκίας" και πρόσθεσε ότι "εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις, στο μυαλό μας δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες".
 
«Μπορούμε να διαχειριστούμε το ζήτημα με τους πρόσφυγες προς όφελος της χώρας και της Ευρώπης, να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας. Επισήμανε ότι η ταυτοποίηση των προσφύγων γίνεται στα κέντρα πρώτης υποδοχής και συμπλήρωσε ότι το 95% των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες.
 
Το ποσοστό αμφισβήτησε η βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, ενώ πρότεινε διαχωρισμό μεταναστών- προσφύγων στην "πηγή".
 
Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και άρνηση της πραγματικότητας. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη και η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αποτύχει.
 
Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και «βρισκόμαστε με μία Τουρκία που αμφισβητεί το σύνολο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ. 
 
«Εάν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να οργανωθεί, να δημιουργήσει τις προδιαγραφές για να προφυλάξει τον ελληνικό λαό, θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση τις επόμενες ημέρες» εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη.