Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο περιθώριο της προηγούμενης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό αφού ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν μετέβη στις Βρυξέλλες εξαιτίας της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης που είχε σημειωθεί στην πρωτεύουσα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τα δεδομένα έτσι όπως διαμορφώνονται λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα και με φόντο τη στάση που κρατούν χώρες όπως αυτές των δυτικών Βαλκανίων, που αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους.

Σημειώνεται ότι βασική επιδίωξη του έλληνα πρωθυπουργού είναι η αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εξασφάλιση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας από τις Βρυξέλλες για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων που θα παραμείνουν στην χώρα μας, αλλά και η μεταφορά της πίεσης που ασκούν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, στην Άγκυρα

Επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κυρία Μέρκελ ενδεχομένως να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ.Τσίπρα.