Για παράνομο διορισμό του προεδρείου της ΡΑΕ κάνει λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως το κόμμα του θα προχωρήσει σε διερεύνηση του θέματος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού, με ερωτήσεις στις αρμόδιες επιτροπές και το προεδρείο της Βουλής

Υπενθυμίζεται πως  ο διορισμός του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΡΑΕ τον περασμένο Ιούνιο, έγινε μετά από πρόταση του τότε αρμόδιου υπουργού Π. Λαφαζάνη, αλλά  δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, αλλά τη σχετική πλειοψηφία. 

Σε επιστολή της μάλιστα τότε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε: 

«Ως προς τους προτεινόμενους για διορισμό στις θέσεις του προέδρου και α αντιπροέδρου της ΡΑΕ κ.κ. Νικόλαο Μπουλαξή και Σωτήριο Μανωλκίδη αντιστοίχως δεν διαμορφώθηκε γνώμη της απόλυτης πλειψηφίας των παρόντων (8 θετικές γνώμες, 7 αρνητικές και 2 δηλώσεις «παρών») και συνεπώς σας ανακοινώνεται η ακριβής καταγραφή της διατύπωσης γνώμης των μελών της Επιτροπής».

Έπειτα από νέα δημοσιεύματα του τύπου η ΡΑΕ ζήτησε τη σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με το κατά πόσον είναι νόμιμος ο διορισμός του σημερινού προέδρου και αντιπροέδρου της από ιδιωτική δικηγορική εταιρεία. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν τίθεται θέμα 4/5 στην ψηφοφορία καθώς η ΡΑΕ δεν είναι συνταγματικά κατοχειρωμενη Αρχή. Την ίδια ώρα η κυβερνηση και η  πελιοψηφια επικαλούνται τον Νόμο 4001 του 2011 για τη ΡΑΕ ο οποίος  μιλά για απλή πλειοψηφία επί των παρόντων.  
Η αντίθετη πλευρά μιλά για άρθρο του ΚτΒ που ζητά απόλυτη πλειοψηφία. 

Ο αρμόδιος υπουργός πάντως χθες στη Βουλή, Πάνος Σκουρλέτης είπε πως το περιθώριο των ενστάσεων έχει λήξει χωρίς κάποιος να κάνει χρήση και απέδωσε τον ντόρο σε συμφέροντα που θίγονται.