Μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις να είναι πυκνές και δυσάρεστες για τη χώρα και την Κυβέρνηση, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ρυθμούς Συνεδρίου, στο οποίο μάλιστα θα προκριθεί η διεύρυνση του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή το Ecoleft.gr διοργανώνει εκδήλωση με τον τίτλο: Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης για ένα Σύγχρονο και Αποτελεσματικό Κράτος.

Τα ζητήματα της μεταρρύθμισης άλλωστε έχει προτάξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτές καθεαυτές οι μεταρρυθμίσεις αλλά το γεγονός ότι στους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Σταύρος Μπένος , πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, στη θητεία του οποίου πιστώνεται η δημιουργία των ΚΕΠ , ενώ τη συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη.

Πηγές της Κουμουνδούρου , τονίζουν στο newpost πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τις υγιείς τεχνοκρατικές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες προέρχονται από την Κεντροαριστερά , ενώ σχεδόν δεδομένη θεωρείτε και η επιστροφή τόσο του Φώτη Κουβέλη, αλλά και των υποστηρικτών του στο κόμμα.

Είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνεδρίου και ζυμώσεων στο παρασκήνιο επιθυμεί να καλύψει ιδεολογικά το σύνολο του χώρου της Αριστεράς. Ενώ φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στα πρόσωπα που τελικώς θα ενσωματωθούν στο κόμμα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση αλλά κυρίως θα εκφραστεί η απόλυτη στήριξη στην Κυβέρνηση και στις επιλογές της στο σύνολο των πολιτικών που ασκεί με αιχμή τη μάχη κατά της διαπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost η τάση κομματικών στελεχών αλλά και του Μαξίμου σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι να δημοσιοποιηθούν τα πάντα. Μάλιστα μας τόνιζαν πως μετά την υπόθεση των καταγγελιών για εκβιασμό της ΕΥΔΑΠ, οικονομικοί εισαγγελείς ελέγχουν όλους τους φορείς του δημοσίου.