Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Χάρης Θεοχάρης τα περί προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία

Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», ο βουλευτής του Ποταμιού δήλωσε:

Μπορώ να τις διαψεύσω. Με μια λέξη, είναι πιο κατηγορηματική η διάψευση. Εάν αρχίσω και λέω πολλές, είναι χειρότερα. Διαψεύδω αυτές τις πληροφορίες.

Εξηγώντας την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, είπε:

Εξέφρασα πολύ καθαρά συγκεκριμένες διαφωνίες στον τρόπο με τον οποίο κινείται το Ποτάμι το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε πολιτικό, οργανωτικό και στρατηγικό επίπεδο. Αυτές τις διαφωνίες είχα την ευκαιρία να τις εκθέσω και στο συνέδριο, ως μια κορύφωση της κριτικής και της λογικής μου... Δεν έθεσα κανένα ζήτημα ηγεσίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αδιαμφισβήτητος επικεφαλής του κινήματος. Θεώρησα -και νομίζω ότι είναι η πιο σωστή και έντιμη στάση- ότι πρέπει να συνεχίσω να είμαι βουλευτής και να βοηθάω το Ποτάμι από τη θέση αυτή. Η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου έχει αυξημένες υποχρεώσεις εκπροσώπησης των θέσεων του ίδιου του επικεφαλής και, προφανώς, εφόσον έχω κάποιες συγκεκριμένες ενστάσεις, δεν μπορώ πειστικά να υποστηρίζω αυτές τις θέσεις. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι σε κάποια σημεία διαφωνώ.

Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε πως «εάν δεν γίνουν αλλαγές και αυτή η προσπάθεια φτάσει στο τέλος της, έχω χρέος -από πλευράς πολιτικής αξιοπρέπειας- να το έχω πει εγκαίρως, ώστε να γίνουν αυτές οι αλλαγές. Αλλιώς, θα είμαι συνυπεύθυνος και θα φέρω μέρος της ευθύνης. Εγώ δεν θέλω να χαθεί το Ποτάμι και, σε κάθε περίπτωση, εάν χαθεί, δεν θέλω να έχω μέρος της ευθύνης... Πάντοτε υπάρχει ένας υπαρκτός χρόνος για να γίνουν κάποιες αλλαγές που πρέπει. Θεωρώ ότι και ο χρόνος υπάρχει και οι δυνατότητες στον επικεφαλής, ο οποίος είναι παντοδύναμος στο Ποτάμι. Επανεξελέγη με μια ισχυρή πλειοψηφία. Συνεπώς, δεν βλέπω το γιατί δεν μπορούν να παρθούν οι όποιες αποφάσεις. Μπορεί και οι εκτιμήσεις που κάνω εγώ να είναι λανθασμένες. Μπορεί το Ποτάμι πράγματι να μπορεί να πορευτεί με άνεση, χωρίς πρόβλημα, έχοντας τη στρατηγική που είχε αποφασιστεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα είμαι ευχαριστημένος, έστω και εάν οι δικές μου εκτιμήσεις είναι λανθασμένες».

«Υπάρχει μια αόρατη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ιδιαίτερα των περιφερειακών οργανώσεων και των κεντρικών, αλλά και των πολιτικών στελεχών του Ποταμιού», τόνισε ο κ. Θεοχάρης, και σημείωσε ότι «εάν δεν μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, εάν δεν μπορέσουμε και οργανωτικά και ουσιαστικά να επανασυνδέσουμε τα δύο αυτά μέρη, θα έχουμε πρόβλημα στην πραγματικότητα». 

«Είναι μέρος αυτού που είπα, τι χρειάζεται να γίνει για να μπορέσει το Ποτάμι να επανιδρυθεί. Πρέπει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία. Αυτό που έκανε πριν δύο χρόνια, το οποίο ήταν ένα μεγάλο “μπαμ” ενεργοποίησης της κοινωνίας, πρέπει να το ξανακάνει, εάν θέλει να επιβιώσει. Αυτό ζήτησα», κατέληξε ο βουλέυτής του Ποταμιού.