Διέψευσε σήμερα το Βερολίνο τις πληροφορίες για εμπλοκή με το ταξίδι της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάγιεν και συγκεκριμένα τα περί απόρριψης του αιτήματος από την Τουρκία να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη.

Ο εκπρόσωπος της υπουργού Άμυνας επεσήμανε ότι δεν είχε προγραμματιστεί επίσκεψη της υπουργού για την Κυριακή καθώς και ότι «αν η υπουργός ήθελε να επισκεφθεί το πλοίο (τη γερμανική ναυαρχίδα της ΝΑΤΟϊκής δύναμης που δραστηριοποιείται στο Αιγαίο «Bohn»), δεν θα χρειαζόταν να λάβει καμία τουρκική άδεια».

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτήν την αναφορά και δεν γνωρίζω πώς δημιουργείται τέτοια είδηση. Ακόμη και αν η υπουργός ήθελε να επισκεφθεί το πλοίο, δεν θα χρειαζόταν να λάβει καμία τουρκική άδεια. Ποτέ δεν υπεβλήθη αίτημα στην τουρκική πλευρά» επεσήμανε.

Σημείωσε επίσης  ότι «η Τουρκία είναι πολύ εποικοδομητική και προσηλωμένη στην προετοιμασία της έναρξης της αποστολής».

«Και αν ερμηνεύω σωστά σημερινές αναφορές, το έχει διαψεύσει και η Τουρκία» πρόσθεσε και κατέληξε:

Υπήρξαν πολλές (πιθανές) ημερομηνίες. Η Κυριακή είναι μόνο μία από τις πιθανές. Αυτό ορίζεται με βάση το πρόγραμμα της υπουργού. Υπήρξαν ημερομηνίες πριν και μετά. Είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε συμπεριφορά της Τουρκίας. Όλες οι ειδήσεις που υπήρξαν για αυτό, ειδικά στο εξωτερικό, δεν έχουν βάση.

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA χθες μετέδωσε πληροφορία ότι η τουρκική κυβέρνηση φερόταν να μην έδωσε άδεια στην έλευση του αεροσκάφους της Γερμανίας υπουργού Άμυνας από το νησί της Μυτιλήνης και από κει να επιβιβαστεί στη ναυαρχίδα της ΝΑΤΟϊκής δύναμης.