current views are: 4

2 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση14:24

Ζητούν τις παιδικές κατασκηνώσεις για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες – Επιστολή Κουρουμπλή στις τράπεζες

Την παραχώρηση των παιδικών κατασκηνώσεων των τραπεζών για τη φιλοξενία των προσφύγων που θα παραμείνουν στη Ελλάδα ζήτησε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Δημοσίευση 14:24’
Κατασκηνώσεις

Την παραχώρηση των παιδικών κατασκηνώσεων των τραπεζών για τη φιλοξενία των προσφύγων που θα παραμείνουν στη Ελλάδα ζήτησε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Την παραχώρηση των παιδικών κατασκηνώσεων των τραπεζών για τη φιλοξενία των προσφύγων που θα παραμείνουν στη Ελλάδα ζήτησε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής

Στην επίστολή του προς τη Λούκα Κατσέλη, ο κ. Κουρουμπλής διατυπώνει το εν λόγω αίτημα και υπογραμμίζει ότι το προσφυγικό πρόβλημα είναι γνωστό και «οι ανάγκες, κυρίως για προσωρινή στέγαση και διατροφή, πολλές, επείγουσες και επιτακτικές».

Σύμφωνα με το euro2day.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασίσει το Ταμείο Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων για την παραχώρηση ή μη των κατασκηνώσεων που βρίσκονται στον Διόνυσο Αττικής και τη Χαλκιδική

Η επιστολή Κουρουμπλή στην Κατσέλη: 

Αξιότιμη Πρόεδρε,

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε στην πατρίδα μας τη μεγαλύτερη ροή μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από την εποχή του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, η οποία σε συνδυασμό με την αρνητική και δεδηλωμένα αντιευρωπαϊκή στάση κάποιων –ευτυχώς λίγων- ευρωπαϊκών κρατών έχει οδηγήσει στη δραματική αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας που καταφεύγοντας στην Ελλάδα από την άλλη πλευρά της Μεσογείου βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανέχειας.

Το πρόβλημα είναι γνωστό, υπαρκτό και οι ανάγκες, κυρίως για προσωρινή στέγαση και διατροφή, πολλές, επείγουσες και επιτακτικές.

Απευθυνόμενος στον ανθρωπισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης που γνωρίζω ότι σας διακατέχουν, αλλά κυρίως στην ευαισθησία σας για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, ζητώ τη θετική εισήγηση τόσο τη δική σας, όσο και των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, προκειμένου οι κατασκηνώσεις των ελληνικών Τραπεζών να τεθούν στη διάθεσή μας, για να φιλοξενήσουν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες.


σχετικα αρθρα