Υπονομευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις νέες προκλητικές του δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

«Είναι απαράδεκτο χθεσινά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπήκαν σε αυτήν παρακαλώντας την Ελλάδα για στήριξη, να προκαλούν με εχθρικές, άθλιες δηλώσεις, τους Έλληνες», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «εκείνοι που, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αρνούνται την κοινή προσπάθεια, είναι τελικά υπονομευτές της ίδιας της Ευρώπης».

Από το κάδρο της κριτικής του βέβαια δεν ξέφυγε ούτε η κυβέρνηση για την οποία τόνισε «ας αναλογιστεί σοβαρά τι δικαιώματα έχει δώσει με την ανικανότητά της και σε ποιους για να προσβάλλουν τη χώρα μας».

«Φτάσαμε στη στιγμή που η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», είπε σε συνέντευξή του ο σλοβάκος πρωθυπουργός στην εφημερίδα Hospodarske noviny. Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε: 

«Τσίπρα, θα υπάρχει ένα μονο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα» και πρόσθεσε: «και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».