''Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας... Όταν ζητάμε θυσίες από τους πολίτες πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τα οικονομικά μας'' δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ίδρυμα ''Ελληνικός κόσμος'' όπου παρουσίασε το σχέδιο εξυγίανσης για τα οικονομικά του κόμματος. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το σχέδιο για την αναγέννηση των οικονομικών του κινήματος θα έχει τρεις άξονες: Διαφάνεια, σεβασμό στο φορολογούμενο, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, έτσι ώστε τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα αποκλειστικά με τα οικονομικά τους. 

Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε ''θα εισηγηθεί στο συνέδριο διάταξη να απαγορεύεται ο δανεισμός, ενώ αποκάλυψε ότι τα χρεη της ΝΔ μέχρι  σήμερα είναι 214 εκατ ευρώ, με τις ετήσιες δαπάνες να φτάνουν τα 8,2 εκατ. ευρώ. 

Όπως υπογράμμισε: 

Δεν έχει νόημα σήμερα να συζητήσουμε τα αιτία της σημερινής εικόνας . Το 2009 το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης ήταν 26,3 εκ ευρώ και σήμερα 4,2 εκ ευρώ. Οι στόχοι της ΝΔ είναι να πέσουμε μέσα σε τρεις χρόνια από τα 8,3 εκ ευρώ ετήσιες δαπάνες στα 2,5 εκ ευρώ. Γιαυτό θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις για να λειτουργούμε με αυτοτέλεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για την μετακόμιση σε κτίριο με  9.800 ενοίκιο, από 95.000 ευρώ που ήταν πριν, περικοπές κ σε προσωπικό κ σε μισθοδοσία και επιθετικό προγράμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης . 

Παράλληλα μίλησε για τις ιδιωτικές χορηγίες, στα πλαίσια του νομικού πλαισίου , τονίζοντας ότι η ''ΝΔ ανήκει στα μέλη της και θέλουμε να πάρουμε λίγα από πολλούς'.

Ο κ. Μητσοτάκης, δε, αποκάλυψε ότι από τα τέλη Μαρτίου θα αναρτώνται στο site του κόμματος όλες οι δαπάνες της ΝΔ, στο στυλ της ''Διαύγειας'', μια πρωτοβουλία, που όπως είπε, εύχεται να ακολουθήσουν κι άλλα κόμματα.