Επιστολή - κραυγή αγωνίας έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τονίζοντας ότι ''αν χαθεί κι άλλος χρόνος από την παραγωγή, η ΕΒΖ θα οδηγηθεί στο κλείσιμο, με τις όποιες καθυστερήσεις να έχουν ολέθρια αποτελέσματα για τις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών.
 
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή: 

Κύριε υπουργέ,

Περάσαν 40 ημέρες από τις εξαγγελίες που κάνατε από τα έδρανα της Βουλής, ως προς την αναδιοργάνωση και επανεκκίνηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ ΑΕ).

Έχουμε μπει στο μήνα Μάρτιο και όσοι γνωρίζουν από παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας, υποστηρίζουν ότι η χρονιά τείνει να χαθεί.

Μοιραία, εάν χάσουμε και άλλο χρόνο, σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΕΒΖ ΑΕ θα οδηγηθεί στο κλείσιμο.

Τότε, όλες οι αναφορές και οι εξαγγελίες περί ανάπτυξης και επανβιομηχάνησης της χώρας μας, αλλά και στήριξης της αγροτικής οικονομίας, θα πάνε “στράφι”.

Προς αποφυγή αυτών των δυσμενών εξελίξεων, φροντίστε άμεσα για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν τη βιομηχανία, ξεκινώντας από την άμεση αποπληρωμή των περσινών οφειλών στους τευτλόκαλλιεργητές.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τη χρηματοδότρια τράπεζα Πειραιώς και με βάση τα όποια ανταλλάγματα τίθενται στο τραπέζι για το κούρεμα του δανείου, επ' ουδενί δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν περιουσιακά στοιχεία (εργοστάσια Σερβίας), τα οποία επί σειρά χρόνων στηρίζουν οικονομικά τη βιομηχανία.

Η όποια καθυστέρηση παρατηρείται, δεν είναι σύμμαχος της ΕΒΖ ΑΕ, αλλά οδηγός προς την καταστροφή της με ολέθρια αποτελέσματα για τις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών και τον πρωτογενή τομέα.

 

Με εκτίμηση,

Οι εργαζόμενοι