Το θέμα ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ρίξει στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής η Τουρκία όπως δήλωσε σήμερα τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλει να κατονομαστεί επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Τάκης Χατζής στο χθεσινό δελτίο του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη.

Σε δηλώσεις του ο τούρκος αξιωματούχος που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία στις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες δεν πρέπει να είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών, αλλά θα πρέπει να αφορά και τις σχέσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και την Ενωση. 

"Δεν θέλουμε η σύνοδος κορυφής να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Πρέπει να λάβει υπ΄όψιν το σύνολο των θεμάτων της σχέσης ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ", είπε.

Εκτός από το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Σύνοδος Κορυφής πρέπει να δώσει την ευκαιρία για συνομιλίες σχετικά με το θέμα της κατάργησης των αδειών εισόδου προς τους τούρκους πολίτες, διευκρίνισε ο αξιωματούχος. 

"Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση, αλλά είναι αδύνατον να το καταφέρουμε σε μία μέρα", πρόσθεσε.