Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την  δήλωσή του για τους δικηγόρους σε γνωστή γερμανική εφημερίδα, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, τονίζει ότι ''δεν το είπε και ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του''. 

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με το προσφυγικό λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, όπως επισήμανε, η Ελλάδα καλείται να σηκώσει ένα παγκόσμιο πρόβλημα που έχει γεννήσει ο πόλεμος στη Συρία.

Ο υπουργός επίσης τόνισε πως λόγω του πολέμου υπάρχει η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και συμπλήρωσε  πως η Ελλάδα ως διατεταγμένη πολιτεία πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση.

Στη συνέχεια ανέφερε πως η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το 80% των δεσμεύσεων της, ενώ η Ευρώπη δεν έχει κάνει ούτε το 20%.

Παράλληλα, σημείωσε  πως η Ελλάδα πρέπει να βρει χώρους φιλοξενίας, σημειώνοντας ότι το κράτος προσπαθεί να οργανώσει με κάθε τρόπο την στήριξη των ανθρώπων αυτών σε περίθαλψη και φαγητό, ενώ υπογράμμισε πως ήδη στήνονται σκηνές στις κατασκηνώσεις του υπουργείου πρόνοιας ενώ είπε ότι χώροι τέτοιοι θα στηθούν στο τόξο Αθήνα – Ειδομένη.

Eκτίμησε επίσης πως σε ένα 10ημερο η Ελλάδα θα είναι περισσότερο οργανωμένη και η χώρα θα αποκτήσει σημαντική παρουσία στην Ευρώπη.

Αναφορικά, δε, με την συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα  ότι οι επιστήμονες είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους καθώς θα χάσουν κιλά, απάντησε πως δεν το είπε και πως παρερμηνεύτηκε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τους μάχιμους δικηγόρους αλλά όχι τους καρχαρίες του χώρου.