Την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών επεσήμανε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται υπάρχει πρόοδος τόσο στην τεχνική εργασία που γίνεται στην Αθήνα, όσο και στις διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμών για την έναρξη της αξιολόγησης.

«Οι συζητήσεις μεταξύ των μερών (Ευρωπαίοι και ΔΝΤ) που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζονται και σημειώνουν πρόοδο προς την κατεύθυνση της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα» είπε στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων η Αννίκα Μπράιντχαρτ.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα αποτελέσματα του δείπνου που είχαν οι θεσμοί, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, για τη γεφύρωση των διαφορών μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ ως προς το δημοσιονομικό σκέλος του ελληνικού προγράμματος, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού ανέφερε ότι η Κομισιόν δεν σχολιάζει ούτε επιβεβαιώνει ειδικές συναντήσεις, σημείωσε:

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα μεταξύ των διάφορων θεσμών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα, και οι συζητήσεις αυτές σημειώνουν πρόοδο.

Η ερώτηση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των πληροφοριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και των υπόλοιπων θεσμών, αναφορικά με το ύψος του δημοσιονομικού κενού, το οποίο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αξιολογούν στα 5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ και ο Πολ Τόμσεν περίπου στα 9 δισ. ευρώ.

Τα δύο ''στρατόπεδα'' είναιο σε συνεχείς διαβουλεύσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, ώστε να γεφυρώσουν τις διαφορές, καθώς ακόμα δεν υπάρχει ημερομηνία επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα.