Τη θέση πως οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς συνεχίζονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, διατύπωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία διακοπή στη διαπραγμάτευση, καθώς τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες. Σημείωσε μάλιστα πως η ελληνική πλευρά και τρεις ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κοινή εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό του 2018, αναγνώρισε όμως ότι υπάρχει «μεγάλο πρόβλημα» με τη θέση του Ταμείου, που το προσδιορίζει είναι τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερο.

«Τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι σαφώς βελτιωμένα. Το Ταμείο πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη από τον Ιούλιο του 15’ μέχρι τώρα και βρίσκει το κενό υψηλότερο», ανάφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το Ταμείο βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί πρέπει να εξηγήσει το πώς εκτιμά κάτι τέτοιο».

Τέλος ο κ. Χουλιαράκης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να απομονώσει και να αποδομήσει τις θέσεις του Ταμείου, ενώ ζήτησε τη στήριξη της αντιπολίτευσης σε αυτή της την ενέργεια.