current views are: 5

4 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση03:36

Βλέπει Τσαβούσογλου ο Κοτζιάς – Τι θα συζητήσουν

Με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί την Παρασκευή στις 14:00 στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Δημοσίευση 03:36’

Με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί την Παρασκευή στις 14:00 στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί σήμερα στις 14:00 στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.​

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης του κ. Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο, περί ώρα 16:00.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, καθώς και του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί, για την Τρίτη, στη Σμύρνη.

Μεγίστης σημασίας είναι η συνεργασία των δύο χωρών στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις περιπολίες στο Αιγαίο, καθώς και το θέμα της επανεγκατάστασης των προσφύγων-μεταναστών στην Τουρκία, και βέβαια η αποτελεσματική και υπεύθυνη εφαρμογή της συμφωνίας της Τουρκίας με την ΕΕ ώστε να ανασταλούν οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές και η παράνομη διακίνησή τους προς την Ελλάδα.

Είναι γεγονός ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ανοιχτοί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς με επίκεντρο την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και έμφαση στη διμερή συνεργασία στον τομέα των μεταφορών

Την περασμένη Δευτέρα έλαβε χώρα στην Αθήνα ο 60ος γύρος των πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας – Τουρκίας υπό τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Παρασκευόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου.


σχετικα αρθρα