Πρόταση για ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, ώστε να σχηματιστεί μια ομάδα που θα είναι η τρίτη δύναμη στη Βουλή και θα υπερβαίνει τη Χρυσή Αυγή και αφετέρου την σύνθεση των πολιτικών των δύο κομμάτων ώστε να οδηγηθούν και σε εκλογική συμπαράταξη, επεξεργάζεται η Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο της πρότασης του Στ. Θεοδωράκη για το Κοινοβούλιο του Κέντρου.

Αυτοί θα είναι οι δύο στόχοι μιας επιτροπής των δύο κομμάτων, που αποφασίστηκε να προταθεί στο Ποτάμι, κατά τη διάρκεια άτυπης σύσκεψης του Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έλεγαν ότι απευθύνουν την πρόσκληση προς το Ποτάμι ως σύνθετη πολιτική οντότητα και ότι δεν βάζουν κανένα προαπαιτούμενο ούτε για τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο κ. Θεοδωράκης ούτε για το κόμμα «Δράση» το οποίο έχει συμμαχήσει με το Ποτάμι, εφόσον αποδεχθεί να ξεκινήσει ο διάλογος.

Η διευκρίνιση αφορά την άποψη που έχει εκφράσει ο επικεφαλής του Ποταμιού ότι η Φώφη Γεννηματά μιλά μόνο για την Κεντροαριστερά ενώ ο ίδιος για μια αμιγώς μεταρρυθμιστική παράταξη η οποία θα περιλαμβάνει και πρώην στελέχη της Δράσης και φιλελεύθερες δυνάμεις του μεσαίου χώρου, αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.     

Την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπου η Φώφη Γεννηματά αναμ'ενεται να διατυπώσει και δημόσια την πρόταση προς το Ποτάμι. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, πάντως, μιλώντας στον 9,84, δήλωσε ότι «για την πρόταση που κάναμε στο συνέδριο μας για το Κοινοβούλιο του Κέντρου έρχονται από παντού θετικά μηνύματα. Οι μεταρρυθμιστικές - εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας είναι πολλές. Όλοι αυτοί πρέπει να συναντηθούμε, να συνεννοηθούμε και να δούμε τις δυνατότητες μιας έκφρασης πολύ δυναμικής. Πώς θα γίνει αυτό σε ποια θέματα; Αυτό εξαρτάται από το πόσοι θα μαζευτούμε. Από μια συμμαχία στη Βουλή, από συμμαχία στην κοινωνία μέχρι ένας εκλογικός συνδυασμός. Όλα αυτά όμως ας μη τα προεξοφλεί ένας αρχηγός. Ας τα συζητήσει η κοινωνία. Αυτή τη λογική έχει το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Εμείς τα παραδίδουμε στην κοινωνία. Εμείς θα παρακολουθούμε και θα ενισχύουμε αυτές τις προσπάθειες».