Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό με αποκλειστικό αντικείμενο το προσφυγικό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι προτάσεις με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας την προσεχή Δευτέρα. 

Υπήρξε ενημέρωση από τους υπουργούς, οι αρμοδιότητες των οποίων εμπίπτουν στη διαχείριση του προσφυγικού. Αναφορικά με το αυριανό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι στόχος είναι η συννενόηση και ο εποικοδομητικός διάλογος. 

Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, την χαρακτήριζαν μια καλή συνομιλία, διάρκειας μισής ώρας περίπου, ώστε να υπάρξει μια καλή στάση και στη Σύνοδο. 

Ανέφεραν επίσης ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία αλλά προσδοκά μια καλή στάση στη Σύνοδο και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία. Οι ίδιες πηγές αξιολογούν ως θετική τη στάση της Γερμανίδας Καγκελάριου Α. Μέρκελ στο προσφυγικό.