Να μη συνδεθεί το προσφυγικό με τις μεταρρυθμίσεις, κάλεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα στην αξιολόγηση.

Μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε «γεφύρι της Άρτας» την αξιολόγηση και απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις.

«Μην πάμε να κάνουμε δήθεν ανταλλαγή, όπου εμείς θα νομίζουμε ότι κάτι παίρνουμε σε σχέση με την αξιολόγηση, το ασφαλιστικό και το χρέος, και θα δίνουμε, ενώ δίνουμε ήδη πάρα πολλά σε άλλους τομείς» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης, ανθρωπισμός και επιτέλους οργάνωση και λειτουργία των αναγκαίων υποδομών με πρώτο θέμα τα απροστάτευτα και ασυνόδευτα παιδιά που είναι τα μεγάλα θύματα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, τάχθηκε υπέρ της ενσωμάτωσης της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εγγύηση των καταθέσεων σημειώνοντας, ότι «έχει τεράστια σημασία να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εθνικής, κυρίως όμως ευρωπαϊκής, προστασίας των καταθέσεων» γιατί, όπως είπε, «οι καταθέσεις είναι αυτές που στηρίζουν την πραγματική οικονομία, αυτές μπορούν να μετατραπούν σε δάνεια, αυτές μπορεί να μετατραπούν μέσω του μηχανισμού του λογιστικού χρήματος σε αίμα για την ανάπτυξη».