Πυρά κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο κ. Βέμπερ στην ανακοίνωσή του, η κυβέρνηση πράγματι καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ωστόσο σημειώνει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει θυσία.  Τέλος κατηγορεί τον Σλοβάκο πρωθυπουργό για προκλητικές δηλώσεις που γίνονται για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο για την Ελλάδα είναι απαράδεκτες και προκλητικές. 

Η ελληνική κυβέρνηση πράγματι καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστευτικών ρευμάτων και των συνοριακών ελέγχων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται όμως στην αλληλεγγύη και στις κοινές αξίες.

Κανείς δεν πρέπει να θυσιαστεί για να σώσει τους άλλους. Βοηθάμε την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή. Μόνο με κοινές προσπάθειες μπορούμε να διαχειριστούμε την προσφυγική κρίση. Αντί για προκλητικές δηλώσεις χρειαζόμαστε προτάσεις αλληλεγγύης από όλες τις κυβερνήσεις και εξεύρεση κοινών λύσεων  για το μεταναστευτικό. Δεν είναι όλα επιτρεπτά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.