current views are: 10

4 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση09:12

Συμβούλιο Αρχηγών: Γεννηματά αμφισβητεί Τσίπρα και θέτει θέμα κυβερνητικής διεύρυνσης

Μπορεί αποκλειστικό θέμα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών να είναι το προσφυγικό, ωστόσο δεν αποκλείεται η αντιπολίτευση η μερίδα αυτής να θελήσει να φέρει στο τραπέζι και το θέμα της αξιολόγησης. 

Δημοσίευση 09:12’

Μπορεί αποκλειστικό θέμα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών να είναι το προσφυγικό, ωστόσο δεν αποκλείεται η αντιπολίτευση η μερίδα αυτής να θελήσει να φέρει στο τραπέζι και το θέμα της αξιολόγησης. 

Μπορεί αποκλειστικό θέμα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών να είναι το προσφυγικό, ωστόσο δεν αποκλείεται η αντιπολίτευση ή μερίδα αυτής να θελήσει να φέρει στο τραπέζι και το θέμα της αξιολόγησης. 

Χαρακτηριστικό είναι πως η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία πρώτη ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 Φεβρουαρίου, πέρασε το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου με σαφή ατζέντα και δύο αιτήματα. 

Η κ. Γεννηματά αμφισβητεί, σύμφωνα με πληροφορίες ευθέως την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση αλλά και την αξιολόγηση, και ζητά μια ευρύτερη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο. 

Την άποψη αυτή θα υποστηρίξει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης κινείται ούτως ή αλλιώς σε αυτή την κατεύθυνση, ζητώντας επιμόνως οικουμενική κυβέρνηση. 

Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παίρνει αποστάσεις από αυτή τη θέση ενώ ούτε ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα μπει σε έναν τέτοιο διάλογο. 

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα θέσει ένα ιδιότυπο βέτο προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τη βοήθεια που θα ζητήσει από την ΕΕ για τους πρόσφυγες. 

Η κ. Γεννηματά επιμένει πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια για 150000 πρόσφυγες αλλά να ζητήσει βοήθεια για τον αριθμό προσφύγων που προβλέπεται να κρατήσει η χώρα μας με βάση τις ευρωπαϊκές συνθήκες

Η ποσόστωση αυτή είνα 1,9% για κάθε εκατομμύριο προσφύγων δηλαδή περίπου 19000 πρόσφυγες. 

 

 

σχετικα αρθρα