Το newpost εδώ και αρκετό καιρό έχει γράψει για τις επαφές που γίνονται ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της ΔΗΜΑΡ και των άλλων κινήσεων στο χώρο του κέντρου.

Το συνέδριο του Ποταμιού τελείωσε με τις "ευλογίες" Σημίτη- Παπανδρέου και φαίνεται πως κάτι κινείται στο χώρο. Οι προτάσεις δίνουν και παίρνουν για το πως θα μπορούσε αυτό το εγχείρημα να λάβει σάρκα και οστά.

Το newpost πρώτο έγραψε χθες πως ετοιμάζεται πρόταση για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού.

Κάτι τέτοιο είχε φανεί και στην αρχή αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου όπου τα δύο κόμματα είχαν συνεννοηθεί σε κάποιες ψηφοφορίες και είχαν πράξει από κοινού. Χημεία καλή ανάμεσα στα στελέχη των κομμάτων υπάρχει. Τα περισσότερα μέλη του Ποταμιού συμπόρευση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη επιθυμούν. 

Η κυρία Γεννηματά την Κυριακή θα σχηματοποιήσει την πρόταση της προς τον Σταύρο Θεοδωράκη και στη Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν την απάντηση. Υπάρχει πάντως ένας βασικός κίνδυνος. Αυτός δεν είναι άλλος από το να τιναχτούν στον αέρα όλες οι διαδικασίες με αφορμή την αρχηγία του εγχειρήματος. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε γίνεται λόγος για ταφόπλακα στο συγκεκριμένο χώρο που συνεχίζοντας διασπασμένος θα μοιραστεί ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ . Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι ο αρχηγός να προκύψει από τη βάση.

Ωστόσο, ο κίνδυνος είναι να μην φτάσουν καν εκεί αν δεν έχει δοθεί λύση στη Βουλή. Από την άλλη στελέχη που βρίσκονται στις συνομιλίες παρατηρούν πως αν αυτή τη φορά οι συνομιλίες αποδώσουν καρπούς τότε σύντομα το σχήμα θα αποκτήσει ακόμη και προοπτική εξουσίας ως αυτόνομος και διακριτός πόλος στο πολιτικό σκηνικό.