Αποχώρησε από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας διαφωνώντας με το κείμενο συμπερασμάτων που επεξεργάζονται οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί για το προσφυγικό.

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κουτσούμπας, σημείωσε πως η πορεία του προσφυγικού δεν είναι σε καλό δρόμο. «Οι αποφάσεις της ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης οδηγούν σε αποκλεισμό χιλιάδων προσφύγων. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις που απαντούν για τις αιτίες του προβλήματος και πως θα επιλυθεί η κρίση και πως θα υπάρχουν μέτρα ανακούφισης και του ελληνικού λαού που υποφέρει. Δεν συναινούμε με τα διάφορα παζάρια της κυβέρνησης με την ΕΕ στην προσεχή Σύνοδο με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων κομμάτων σε ορισμένα σημεία» είπε και συνέχισε:

Τα παζάρια αυτά δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες στη ρίζα τους, ούτε μειώνουν τις συνέπειες από τον εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα. Είναι γνωστές οι προτάσεις του ΚΚΕ για το ΝΑΤΟ, αλλά και για την ΕΕ.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε πως συνεχίζεται η συζήτηση με τους υπόλοιπους που επεξεργάζονται ένα κείμενο συμπερασμάτων της Προεδρίας.

Προειδοποίησε εξάλλου πως η έλευση του ΝΑΤΟ, «ανοίγει το δρόμο για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και για γκριζάρισμα νέων ζωνών. Μία είναι η λύση: Να πάρει η κυβέρνηση την υπογραφή της πίσω από την έλευση του ΝΑΤΟ».

Άφησε αιχμές κατά του Βασίλη Λεβέντη, λέγοντας πως είναι πάγια τακτική του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων να «πετάει ανα μία πρόταση και τη λέξη οικουμενική».