Πηγές από το ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι στο συμβούλιο αρχηγών η Φώφη Γεννημάτα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να πει ότι ''ήταν λάθος κι όχι ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις των υπουργών που έκαναν λόγο για 50-100-150 χιλιάδες πρόσφυγες'', ενώ σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.
 
Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά:
Δεν μπορεί να σχεδιάσει τίποτα η κυβέρνηση; Δεν έχετε σχέδιο και αποφασιστικότητα για να μην εγκλωβιστούν εδω οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Δείτε τι γίνεται στη πλατεία Βικτωρίας. Αυτή είναι η αλλλεγγύη;
 
Η ίδια, επίσης, τόνισε, υποστηρίζουν οι ιδιοι παράγοντες, πώς το θέμα της αλληλεγγύης και το δικαίωμα της ασφάλειας αφορούν και τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «η εθνική γραμμή για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται μία ισχυρή και ικανή κυβέρνηση για να την υλοποιήσει.

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και την προηγούμενη φορά βγήκε ανακοίνωση, αλλά η κυβέρνηση δεν την υλοποίηση κατ ελάχιστον».