Για παραποίηση των δηλώσεών του σχετικά με την Αμυγδαλέζα κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός σε δήλωση που εξέδωσε για τη συνέντευξή του στο Βήμα FM.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για «τακτική κόβω- ράβω και κιτρινίζω» και παραθέτει την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη.

«Μπορώ να σας πω, ίσως και να ήταν μια λάθος εκτίμηση. Εγώ δε μπαίνω σε μια λογική του να υπερασπιστώ όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει στο παρελθόν, όμως, σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διαμορφώσουμε τα hot spots και θα το κάνουμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης» αναφέρει για την Αμυγδαλέζα.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Αμυγδαλέζα δεν υπήρχαν συνθήκες διαβίωσης για αυτό και έκλεισε. Η Αμυγδαλέζα, έκλεισε γιατί «είχαμε καταδίκες», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε σημειώνοντας:

Θα υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Δε θα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι καθημερινά θα προσπαθούν να αυτοκτονήσουν. Η εναντίωση για την Αμυγδαλέζα ήταν και για τις συνθήκες διαβίωσης. Μην το ξεχνάτε αυτό. Και τις καταδίκες δεν τις έφαγε η χώρα εξαιτίας του ότι ήταν κλειστού τύπου. Τις έφαγε η χώρα εξαιτίας του ότι οι συνθήκες των ανθρώπων που ήταν εκεί μέσα πόρρω απείχαν από τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Για τις ενέργειες της Κυβέρνησης σημείωσε:

Δεν αλλάζουμε τη ρητορική μας και δεν αλλάζουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό και το προσφυγικό. Είναι μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως προσφυγικό ρεύμα. Από κει και πέρα πρέπει να διαχειριστείς μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση στη χώρα και νομίζω ότι αν και υπάρχουν προβλήματα, η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση. Την αντιμετωπίζει με τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας, των hot spot, τα relocation center, που λέμε, τα οποία ήδη υλοποιούνται. Θα μου πείτε- αργήσαμε να τα υλοποιήσουμε- όμως αυτό είναι μια πραγματικότητα, όμως ήταν και οι αντικειμενικές συνθήκες.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, υπογράμμισε ότι για να αντιμετωπισθούν οι δύσκολες και μεγάλες αυτές νέες ανάγκες «καταθέσαμε και το εναλλακτικό σχέδιο για 100.000 πρόσφυγες που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό το σχέδιο, όπως καταλαβαίνετε δεν δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή. Είχε σχεδιαστεί. Όμως σας λέω και πάλι, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν με transition- όπως είπε και ο κ. Τούσκ χθες- και relocation. Δηλαδή, διάβαση από τη χώρα μας και μετεγκατάσταση των προσφύγων. Αυτός ο σχεδιασμός υλοποιήθηκε. Άργα; Αργά. Με προβλήματα; Με προβλήματα. Αλλά υλοποιήθηκαν.