«Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών, το είπε και ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση πρόκειται σύντομα να καταθέσει πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Είναι έτοιμος εδώ και καιρό και θα επιδιωχθεί η μεγαλύτερη συναίνεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάμε σε εκλογές», δήλωσε.

Ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δραπετεύσει και πώς τα σχέδια της είναι μακροπρόθεσμα.

«Δεν υπάρχει σκέψη για το πότε θα κατατεθεί ο εκλογικός νόμος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «παραλείψεις και αστοχίες», που έχουν προκύψει στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής.

Κάλεσε δε όσους λένε ότι η κυβέρνηση «έριξε την χώρα στα βράχια» και ότι απέτυχε, να απαντήσουν ακριβώς ποια είναι η αποτυχία.

«Γνωρίζουμε τις παραλείψεις και τις αστοχίες », σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει μέτωπο, χωρίς ημίμετρα, με τις αιτίες που προκάλεσαν την κρίση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και επιδιώκει να τις θεραπεύσει, αναζητώντας το βάθος τους.

«Δεν ευξεμενίζουμε την κατάσταση με αυτοκριτική, αλλά δεν θα σταθούμε σε εφήμερες απόψεις και "χάιδεμα των αυτιών», τόνισε και κατέστησε σαφές ότι «δεν θα κάνουμε πίσω τώρα, που γίνεται ορατός ο δρόμος εξόδου από την κρίση».

Ο Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι ο Γ. Α. Παπανδρέου χθες στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο μίλησε για «θέσμιση της Δημοκρατίας και όχι για κατάργησή της».

Όσο για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο λαός ενδιαφέρεται να γίνει έργο και δεν είναι, στη παρούσα φάση, θέμα τα πρόσωπα.