Εξερχόμενος του Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τόνισε ότι ''υπήρξε συμφωνία και κοινό ανακοινωθέν'', υπογραμμίζοντας ότι ''είναι σημαντικό ο πρωθυπουργός να πάει τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής με μια συμφωνία στα βασικά''.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο:

Καταλήξαμε σε συμφωνία που θα εκδοθεί εντός ολίγου. Υπέγραψαν όλα τα κόμματα πέραν ΚΚΕ και Ένωσης Κεντρώων. Είναι σημαντικό ο πρωθυπουργός να πάει τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής έχοντας μία εθνική γραμμή στα χέρια του, μία κατ ελάχιστον συμφωνία στα βασικά. Υπήρχαν και διαφωνίες για την κυβερνητική γραμμή.

Ο κ. Τσίπρας πάει στις Βρυξέλλες ζητώντας να εφαρμοστούν οι συνθήκες και οι συμφωνίες. Να εφαρμοστεί η συμφωνία για το ΝΑΤΟ. Να δημιουργηθεί η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, για την οποία ζητούμε να έχει έδρα την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εύσημα που έδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία. 

Το βασικό είναι ότι υπήρξε κοινό ανακοινωθέν. Η κ. Γεννηματά ήθελε να μπουν μέσα οι προτάσεις της για την κυβέρνηση, αλλά είναι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.