Την άποψη ότι με πολλή δυσκολία χαράχτηκε η ελάχιστη εθνική γραμμή στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά το τέλος του, τονίζοντας ότι ''θα ήταν προκλητικό να συνδεθεί το προσφυγικό με το οικονομικό''. 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού:

Μετά κόπων και βασάνων χαράχτηκε μία μίνιμουμ εθνική γραμμή. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και ασφάλεια για τους κατοίκους νησιών και συνόρων. Η κυβέρνηση μετατοπίστηκε από την πραγματικότητα, επιμείναμε να υπάρξει ένας υπουργός κοινής αποδοχής που θα διαχειρίζεται το χάος που επικρατεί στη χώρα. Αισθανόμαστε όμως νικητές από την ουσία του κοινού ανακοινωθέντος. 

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ''Ήμασταν όλοι και ειδικά εγώ, πολύ αυστηροί για τα όσα δεν έγιναν το 2015. Και κάλεσα τον κ. Τσίπρα αν θέλει μία εθνική γραμμή να μην υπεραμύνεται την πολιτική του στο 2015''. 

Σε σχέση με το βέτο ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε:

Ο όρος που χρησιμοποιούμε κυρώσεις και αντίποινα, αλλά είναι «οι χώρες που δεν υλοποιούν την ευρωπαϊκή πολιτική να υποστούν συνέπειες». Στο ανακοινωθέν περιλαμβάνονται μόνο τα θέματα που συμφωνούμε. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το βέτο υπάρχει πάντα στο τραπέζι. Αλλά δεν είναι επιλογή της χώρας να απομονωθεί με ένα βέτο. Το βέτο πάντως υπάρχει. 

Κατέληξε δε: 

Θα ήταν προκλητικό για τους πολίτες να κάνουμε παζάρια, να συνδέσουμε το προσφυγικό με το οικονομικό. Το είπε και ο κ. Τσίπρας.