current views are: 5

6 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση18:06

Βροχή οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για Παπαγγελόπουλο – «Θεσμική εκτροπή»

Τις σφοδρότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλεί το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη έχει καταγγείλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο​ ότι την πίεσε να παραδώσει το φάκελο της δικογραφίας για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Δημοσίευση 18:06’

Τις σφοδρότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλεί το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη έχει καταγγείλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο​ ότι την πίεσε να παραδώσει το φάκελο της δικογραφίας για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Τις σφοδρότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλεί το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη έχει καταγγείλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι την πίεσε να παραδώσει το φάκελο της δικογραφίας για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την «άμεση διαβίβαση των καταγγελιών της κ. Τσατάνη στη Βουλή αλλά και την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε η κυβέρνηση να απαντήσει στα καταλυτικά ερωτήματα που έχουν προκύψει. Οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν πως η ομάδα εξουσίας υπό τον Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να εγκαθιδρύσει κομματικό κράτος και σύστημα απροκάλυπτης χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, υπό το κάλυμμα της μόνιμης δικαιολογίας περί διαπλοκής. Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα».

Η καταγγελία δεν έπεσε ως ουρανός εν αιθρία, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «είναι φανερό, ότι αν ισχύουν όσα καταγγέλθηκαν, επιβεβαιώνουν όσα ακούγονται για παρεμβάσεις του αναπληρωτή Υπουργού και προσπάθεια χαλιναγώγησης της ελεύθερης βούλησης των δικαστικών λειτουργών και μάλιστα με τρόπο προκλητικό».

«Είναι πρόσφατες οι δημόσιες απειλές του περί δήθεν δικαστικού πραξικοπήματος. Ο κ Παπαγγελόπουλος είναι γνωστό ότι και κατά το παρελθόν έβαζε το “δεξί” τότε χέρι του με παρόμοιο τρόπο» τονίζει το ΠΑΣΟΚ καταλήγοντας πως «σήμερα έχει ως φαίνεται αναλάβει την υλοποίηση της επικίνδυνης και καθεστωτικής αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ για την δικαιοσύνη».

Με τις απαντήσεις που έχει δώσει στις καταγγελίες ο κ. Παπαγγελόπουλος στην πράξη «συνομολογεί ότι παρακολουθεί ποινικές προδικασίες, που είναι κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μυστικές», τονίζει από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η καταγγελία της εισαγγελικής λειτουργού για τις  παρεμβάσεις του κ Παπαγγελόπουλου στο έργο της δεν έπεσε ως κεραυνός ένα αιθρία» τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

 Είναι φανερό, ότι αν ισχύουν όσα καταγγέλθηκαν, επιβεβαιώνουν όσα ακούγονται για παρεμβάσεις του Αν. Υπουργού και προσπάθεια χαλιναγώγησης της ελεύθερης βούλησης των δικαστικών λειτουργών και μάλιστα με τρόπο προκλητικό.

Είναι πρόσφατες οι δημόσιες απειλές του περί δήθεν δικαστικού πραξικοπήματος. Ο κ Παπαγγελόπουλος είναι γνωστό ότι και κατά το παρελθόν έβαζε το «δεξί» τότε χέρι του με παρόμοιο τρόπο. Σήμερα έχει ως φαίνεται αναλάβει την υλοποίηση της επικίνδυνης και καθεστωτικής αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ για την δικαιοσύνη. Αυτό δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτό.

Για «συνεχείς, απροκάλυπτες και πρωτοφανείς προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κάνει λόγο Το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του που έχει τίτλο «η θεσμική εκτροπή συνεχίζεται».

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι η «ωμή παρέμβαση» του κ. Παπαγγελόπουλου με «απειλές, πιέσεις και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές» δεν συνιστά μόνο «νομικό ατόπημα», αλλά «και επικίνδυνη θεσμική εκτροπή και δείχνει με κυνικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει καθεστωτική αντίληψη για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης».


σχετικα αρθρα