Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία που εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού για τα όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό.

«Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ονειρεύεται “άλλες” εποχές και δεν το κρύβει. Προφανώς, ονειρεύεται τις εποχές διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του. Αυτές ακριβώς που οδήγησαν τον τόπο στην κατάντια που με κόπο ανατρέπει, μέρα με την ημέρα, η κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτές τις εποχές του “παλιού”, στις οποίες τρεις φορές γύρισε την πλάτη -μπροστά στην κάλπη- ο ελληνικός λαός τον τελευταίο χρόνο» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δυστυχώς για τον ίδιο», προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου «αντί να απαντήσει επί της ουσίας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, σήμερα το μεσημέρι, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η ακροδεξιού χαρακτήρα ρητορική στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει το σύνολο του κόμματος" θέτοντας εν συνεχεία το ερώτημα "άραγε, θα συμφωνήσει με τον εκπρόσωπό του και ο πρόεδρος της ΝΔ, ομολογώντας ότι το ευρωπαϊκό προφίλ που πασχίζει να χτίσει δεν είναι παρά μία βιτρίνα;»

«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τις επιλογές του. Ακόμη και σήμερα, με την πρωτοφανή του ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα, απέρριψε -ξανά- τη λογική της ΝΔ για «κλειστά σύνορα» και κέντρα κλειστού τύπου στη λογική των φυλακών» καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου στην απάντησή του στον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό. «Ο κ. Τσίπρας ελάχιστες ώρες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, επιβεβαιώνει ότι το μόνο που ξέρει είναι να διχάζει. Τώρα, κατασκευάζει νέα τεχνητή γραμμή σύγκρουσης. Ο "ανθρωπισμός" (δικός του) και η "ακροδεξιά" (όλοι οι άλλοι). Προφανώς για τον κ. Τσίπρα ανθρωπισμός είναι οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που περιφέρονται ανά την Ελλάδα πεινασμένοι, διψασμένοι και αβοήθητοι» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος. Και συνεχίζει:

Ενώ, κατά τον κ. Τσίπρα, “ακροδεξιά” είναι η αναγκαία φύλαξη των συνόρων της πατρίδας και η αυτονόητη διαμονή των παράτυπων μεταναστών σε κλειστούς χώρους για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

«Δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας ότι η πολιτική "αφύλακτα σύνορα - ξέφραγο αμπέλι", είναι ακριβώς εκείνη που φτιάχνει τις "Χρυσές Αυγές" της Ελλάδας και της Ευρώπης;» διερωτάται ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Ανίκανος και αναξιόπιστος, αφού με την ιδεοληψία του μετατρέπει σε απέραντο καταυλισμό την Ελλάδα, προσπαθεί και πάλι να κοροϊδέψει και να διχάσει τους Έλληνες. Μάταια όμως. Ένα είναι βέβαιο. Η εποχή του πέρασε» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.