Άγρια κόντρα Κυρίτση - Γεωργιάδη για το προσφυγικό ξέσπασε σήμερα στον ΣΚΑΙ με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να χαρακτηρίζει ''φασίστες'' τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Όταν ο κ. Κυρίτσης μίλησε για ακροδεξιά απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, εκείνος τόνισε:

Αυτό το ''ακροδεξιοί'' πρέπει να σταματήσει. Είστε κανονικοί φασίστες και κάνετε ολοκληρωτικό καθεστώς. Δεν σας αφήσουμε να καταστρέψετε τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα ''έχει κάνει θάλασσα, ότι ψήφισε μνημόνιο και φτιάχνει Αμυγδαλέζες''.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό υπογράμμισε:

Η πολιτική σας φέρνει το φασισμό στην Ευρώπη. Αυτά τα έλεγε ο Σλοβάκος και έφερε 10% τον ναζισμό στην Ευρώπη. Η φασιστική ρητορική ενισχύει αυτές τις δυνάμεις.

Κατηγόρησε, δε, την Νέα Δημοκρατία ότι ''έχει υποστηρίξει τις πολεμικές επεμβάσεις στη Συρία'', ενώ  επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα ''πρέπει να ζητήσει και ένα συγγνώμη, έχει τρελάνει τον κόσμο. Τα έχετε κάνει σαν τα μούτρα σας''. 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη:

Σε όλα τα επίπεδα τα έχουν κάνει θάλασσα. Η χώρα δεν ήταν ποτέ σε χειρότερο σημείο. Φοβάμαι για το τι θα γίνει. Αν κλείσουν τα σύνορα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι 800.000, 1 εκατομμύριο. Βρισκόμαστε στην αφετηρία ενός ιστορικού φαινομένου και ήρθε στην Ελλάδα και την συνάντησε. Σε μια τέτοια κοινωνία όλα μπορούν να συμβούν, και ρατσισμός και ξενοφοβία. Αφού ο κ. Τσίπρας δέχτηκε τα κλειστού τύπου κέντρα.

Κυρίτσης: Ντρέπεστε για τον χαρακτηρισμό ακροδεξιός ;

Γεωργιάδης: Δεν ντρέπομαι, δεν δίνω εξετάσεις σε εσάς. 

Παράλληλα, ο Γ. Κυρίτσης τόνισε από την πλευρά του, ότι ''Υπάρχει μια γενική συμφωνία, υπάρχει μήνυμα για μίνιμουμ συνεννόηση στο προσφυγικό. Ότι δεν θέλουμε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε αποθήκη ψυχών''.

Δείτε το βίντεο: