«Τα Γκουαντάναμο που υπήρχαν στην Ελλάδα επί Σαμαρά και Βενιζέλου, έκλεισαν», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας πως τότε οι συνθήκες κράτησης δεν ανταποκρίνονταν στις διεθνείς συνθήκες. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Οι παράτυποι μετανάστες δεν είναι εκ των προτέρων εγκλημαατίες, πρέπει να μένουν με τις ελάχιστες συνθήκες διαβίωσης στη χώρα.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν πέντε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αλλά δεν είναι φυλακές», εκτίμησε ακόμη.

«Υπάρχει θέμα στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο οι καθυστερήσεις των πολιτικών, αλλά αναπτύσσονται ακραίες πολιτικές, που οδηγούν την Ευρώπη σε διάσπαση», σημείωσε ο κ. Φάμελλος. 

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της Συνόδου, θα είναι παρόμοιο με αυτό που είχαμε τον Οκτώβριο. Πιθανή εξέλιξη είναι η ΕΕ να ασκήσει μεγάλη  πίεση, με υποψία συνεπειών, στις χώρες που δεν τηρούν τις αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Φάμελλος, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής.

«Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για την εθνική γραμμή στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό από το βήμα της Βουλής», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται με διαφάνεια όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά γίνεται και το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αφού το ζήτησε η αντιπολίτευση.