Πυρά εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη στoν Real σύμφωνα με τα οποία ''το πρόσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής δεν πληροί στο ελάχιστο τις απαιτήσεις που συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Μιλώντας στον Real FM, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε:

Το προσχέδιο περνάει κάτω από τον χαμηλό πήχη που βάλαμε εμείς στον Πρωθυπουργό στα πλαίσια της συζήτησης που είχαμε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή. Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή, έχει τηρήσει μια εξαιρετικά υπεύθυνη στάση, έχει αναζητήσει πλαίσιο συναίνεσης και με τη δική της στρατηγικη έχει φέρει τον Πρωθυπουργό σε γραμμή ρεαλισμού και κοινής λογικής.

Η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη λίγο αργότερα μιλούσε για ''ένδειξη μικρότητας και ανευθυνότητας'' σε σχέση με τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη, τα οποία υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια. 

Σύμφωνα με την ίδια:

Αποτελεί ένδειξη απίστευτης μικρότητας και εθνικής ανευθυνότητας, την ώρα που ο Πρωθυπουργός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης και πριν ακόμη ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετεί διαρροές, οι οποίες μετά από λίγο διαψεύδονται, υπονομεύοντας την ελληνική προσπάθεια.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε, επίσης, στηλιτεύσει τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη μέσω του λογαριασμού του στο twitter:

Απέναντι μας οι χώρες του Βίζεγκραντ.Κακώς βιάζεται ο @kmitsotakis να ταυτιστεί μαζί τους χρησιμοποιώντας δημοσιεύματα που διαψεύδονται.

Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 7 Μαρτίου 2016