current views are: 7

7 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση14:47

Για συγκρούσεις στα Βαλκάνια προειδοποιεί ο σλοβένος πρωθυπουργός

Για συγκρούσεις μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, αν συνεχιστούν οι μεταναστευτικές ροές, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μιρ Τσεράρ.

Δημοσίευση 14:47’

Για συγκρούσεις μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, αν συνεχιστούν οι μεταναστευτικές ροές, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μιρ Τσεράρ.

Για συγκρούσεις μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, αν συνεχιστούν οι μεταναστευτικές ροές, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μιρ Τσεράρ, υποστηρίζοντας ότι ο βαλκανικός διάδρομος έχει γίνει «ένας υψηλής ταχύτητας δρόμος στην Κεντρική Ευρώπη για παράνομους μετανάστες», που πρέπει να κλείσει.

«Κλείνοντας (τον μεταναστευτικό διάδρομο) στην παράνομη μετανάστευση, θα προστατεύσουμε τα Δυτικά Βαλκάνια από να ολισθήσουν σε σύγκρουση», είπε Σλοβένος πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, όπου στο προσχέδιο υπάρχει τέτοια πρόβλεψη αλλά συναντά αντιδράσεις διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία.

«Αν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες κατακλύσουν και πάλι την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, πολλές συγκρούσεις μπορεί να ξεσπάσουν μεταξύ των χωρών της περιοχής. Και για εμάς στην Κεντρική Ευρώπη και την Ε.Ε. (περισσότεροι μετανάστες) θα σήμαιναν περισσότερα σύνορα ανάμεσά μας, περισσότερες συγκρούσεις και περισσότερη ζημιά στις οικονομίες μας», είπε ο Τσεράρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν κλείσει ο βαλκανικός διάδρομος, εκείνοι που έχουν νομική βάση για προστασία και άσυλο θα μπορούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος, ανέφερε ότι η Σλοβενία θα ξεκινούσε τότε τα δέχεται τους 567 πρόσφυγες, που συμφώνησε πέρυσι στο πλαίσιο του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων στην ΕΕ.


σχετικα αρθρα