Να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για το χρέος τον Απρίλιο κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Την ίδια στιγμή, αύριο επιστρέφει το κουαρτέτο των δανειστών στην Αθήνα. 

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους θα ξεκινήσουν μόνο όταν οι δανειστές της Ελλάδας – οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ- συμφωνήσουν ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο.

Η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που καθυστέρησε τον Φεβρουάριο λόγω της συζήτησης επί των λεπτομερειών του ασφαλιστικού και λόγω των διαφορετικών απόψεων μεταξύ της ευρωζώνης και του ΔΝΤ πάνω στο πως θα καταστεί η οικονομία και το χρέος της Ελλάδας βιώσιμα.

Ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν σήμερα εάν θα επιστρέψει το κλιμάκιο των δανειστών στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την πλευρά του τόνισε πως συμφωνεί να επιστρέψουν τα κλιμάκια των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το κουαρτέτο επιστρέφει ήδη από αύριο.