Σκληρή απάντηση επιφύλαξε στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τα όσα σχολίασε για την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το προσφυγικό ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

 «Η ομάδα εξουσίας, που έχει φέρει τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση, αγνοεί τα στοιχειώδη» αναφέρει ο Γ. Κουμουτσάκος και τονίζει «απίστευτη ‘’μικρότητα’’ και ‘’εθνική ανευθυνότητα’’ είναι να ακυρώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μια εθνική στρατηγική, μιλώντας για ‘’τρόικα εσωτερικού’’ και για δήθεν ‘’ακροδεξιές ατζέντες’’, λίγες ώρες μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών».

Αναλυτικά η απάντηση του Γ. Κουμουτσάκου:

Η ομάδα εξουσίας, που έχει φέρει τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση, αγνοεί τα στοιχειώδη.

Ακόμα κι ένας πρωτοετής Διεθνών Σχέσεων έχει μάθει ότι οι απαιτητικοί στόχοι που θέτει η Αντιπολίτευση είναι διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια μιας Κυβέρνησης για να διεκδικήσει - αν βέβαια μπορεί - περισσότερα για το εθνικό συμφέρον.

Αυτό το τόσο απλό, αδυνατούν να το καταλάβουν οι ‘’απίθανοι σύμβουλοι’’ του Μαξίμου και καταφεύγουν πάλι σε ύβρεις.

Απίστευτη ‘’μικρότητα’’ και ‘’εθνική ανευθυνότητα’’ είναι να ακυρώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μια εθνική στρατηγική, μιλώντας για ‘’τρόικα εσωτερικού’’ και για δήθεν ‘’ακροδεξιές ατζέντες’’, λίγες ώρες μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Γι’ αυτό, πριν κάνουν δηλώσεις, ας κοιτάνε πρώτα τους καθρέφτες του Μαξίμου…