current views are: 7

7 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση18:17

Επιμένει στα κλειστά σύνορα ο Φάιμαν

Στο κλείσιμο όλων των προσφυγικών διαδρομών, επιμένει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

Δημοσίευση 18:17’

Στο κλείσιμο όλων των προσφυγικών διαδρομών, επιμένει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

Στο κλείσιμο όλων των προσφυγικών διαδρομών, επιμένει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, ενώ είναι σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής για την προσφυγική κρίση και παρά τις αντιδράσεις αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.

 «Θα κλείσουμε όλες τις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης της Διαδρομής των Βαλκανίων. Οι διακινητές δεν πρέπει να έχουν καμία ευκαιρία», δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας από τις Βρυξέλλες και εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς τη βιωσιμότητα μιας λύσης με την Τουρκία.

«Όλα όσα επιτευχθούν είναι καλά, όμως κανείς δεν θα πρέπει να επαφίεται σε αυτά, αλλά θα πρέπει να μπορεί να προστατεύσει και μόνος του τα εξωτερικά σύνορα», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως η ΕΕ δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει τις αρχές της απέναντι στην Τουρκία, σε θέματα διευκολύνσεων στη βίζα και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Στο ερώτημα, εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, ο Αυστριακός καγκελάριος παρατήρησε πως “το ερώτημα τα λέει όλα” και διερωτήθηκε “γιατί μου το θέτετε”, προσθέτοντας πως η ΕΕ πρέπει να βασίζεται στον εαυτό της ότι μπορεί η ίδια να διασφαλίσει τα σύνορα.


σχετικα αρθρα