Ως ''αφετηρία βαθιάς περισυλλογής και συνειδητοποίησης του ειλικρινούς ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία'' περιγράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την σημερινή Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. 

Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει ότι «κατά την φετινή Ημέρα της Γυναίκας οφείλουμε να σκεφτούμε την γυναίκα που την εξουθενώνει και την περιθωριοποιεί ως άνθρωπο η προσφυγική και ανθρωπιστική κρίση, η οποία παίρνει πια παγκόσμιες διαστάσεις».

Σημειώνει, επίσης, ότι «η Ημέρα της Γυναίκας είναι, ''παραδοσιακώς, αφετηρία βαθειάς περισυλλογής και ειλικρινούς συνειδητοποίησης του πολυσχιδούς, πολυσήμαντου και γι' αυτό καθοριστικού ρόλου της τόσο στο πεδίο της ανθρώπινης δημιουργίας εν γένει, όσο και στο πεδίο διαμόρφωσης της κοινωνικής δομής και θωράκισης της κοινωνικής συνοχής». 

Στο μήνυμά του καταλήγει:

Αν αυτή η εξουθένωση και περιθωριοποίηση της Γυναίκας συνεχισθεί, και μάλιστα επιδεινούμενη, τούτο θα σημάνει, σχεδόν νομοτελειακώς, την παρακμιακή πορεία της ανθρώπινης δημιουργίας και την σταδιακή αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού.