Πιο θετικό είναι το κλίμα στο θέμα της αξιολόγησης «για την οποία φαίνεται ότι μπορεί να έχουμε και καλύτερα νέα από αυτά που αναμένουμε», εκτίμησε ο Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στο προσφυγικό δεν φαίνεται να βγαίνει κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο αλλά μια επανάληψη της ευχής ότι η Τουρκία θα τηρήσει αυτή τη φορά τις υποσχέσεις της.

Ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι υπάρχει μια σιωπηλή παραδοχή ότι για κάποιο διάστημα η Ελλάδα θα γίνει πάρκινγκ ψυχών.

Ο κ. Κούλογλου μίλησε επίσης για παζάρι που γίνεται με την Τουρκία ανάμεσα στο προσφυγικό και το τουρκικό. Όλα τα χαρτιά παίζονται με την Τουρκία, είπε, που ωστόσο, δεν είναι έτοιμη για καμία ένταξη στην ΕΕ. Οι κινήσεις Ερντογάν είναι άκρως αυταρχικές, έχει ηττηθεί τελείως στο θέμα της Συρίας θέλοντας να μετατρέψει τη Συρία σε ένα είδος προτεκτοράτου της Τουρκίας, ενώ απέτυχαν και τα προβοκάτσια του για να προκαλέσει ένταση με τη Ρωσία με την πτώση ρωσικού αεροσκάφους.

Η ΕΕ είναι σε πανικό λόγω του προσφυγικού, δείχνει ότι δε μπορεί να το ελέγξει κι αυτό συμβαίνει για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους κάθε χώρας. Στην πραγματικότητα, το προσφυγικό πρόβλημα δεν υπάρχει στην Ευρώπη, συμπλήρωσε ο κ. Κούλογλου, υπάρχει σε χώρες όπως ο Λίβανος. Στην Ευρώπη το πρόβλημα είναι πρόβλημα εγκατάλειψης των θεμελιωδών αξιών της Ευρώπης, όπως η αλληλεγγύη.

Το χειρότερο δε πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι αυτή τη στιγμή την πολιτική ατζέντα τη διαμορφώνει η ακροδεξιά, τόνισε καταλήγοντας.