Μήνυμα για την ημέρα της Γυναίκας απέστειλε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι ''θα πρέπει αφιερωθεί στον αγώνα των γυναικών προσφύγων και μεταναστριών''. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κ. Σβίγκου:

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών συμβολίζει το διαρκή αγώνα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, για μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα των φύλων στην εργασία, το κράτος πρόνοιας, την πολιτική και κοινωνική ζωή.

Τιμούμε τους αγώνες των γυναικών και αναγνωρίζουμε τη σημασία του φεμινιστικού κινήματος και στη σημερινή εποχή, όπου η οικονομική κρίση έχει συντελέσει στην όξυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στα δύο φύλα και την εμπέδωση σεξιστικών στερεοτύπων. 
 
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών δεν μπορεί παρά να αφιερωθεί στον αγώνα των γυναικών προσφύγων και μεταναστριών. Γυναίκες που αντιμετωπίζουν, λόγω και τους φύλου τους, πολλαπλούς κινδύνους, σεξουαλικές επιθέσεις και κάθε λογής βιαιότητες κατά το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή. Στεκόμαστε δίπλα τους, όπως δίπλα και σε κάθε γυναίκα που διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματά της στην εργασία και τη ζωή.