Επίσκεψη στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. 
 
 
 Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υποδέχτηκε και ξενάγησε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων όπου συναντήθηκαν με γυναίκες και παιδιά. 
 
Την Φώφη Γεννηματά συνόδευαν η βουλευτής Έυη Χριστοφιλοπούλου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Νάντια Γιαννακοπούλου, η Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού & Κοινωνικών Κινημάτων Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, η Γραμματέας του Τομέα Γυναικών Κατερίνα Φαρμάκη και η Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Μεταναστευτικής Πολιτικής Ζέφη Δημαδάμα.
 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Η γυναίκα μάνα και  πρόσφυγας  κρατάει στην αγκαλιά της η ό,τι πολυτιμότερο έχει. Τα παιδιά της, την ίδια της τη ζωή. Δοκιμάζεται, βασανίζεται και κρατάει ψηλά την ελπίδα. Και εμείς είμαστε σήμερα εδώ, οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ, οι Ελληνίδες μητέρες για να σταθούμε στο πλευρό τους, ουσιαστικά και συμβολικά

Εμείς οι Έλληνες αποδείξαμε ότι και μέσα από τις δοκιμασίες, μπορούμε να κρατάμε ψηλά τις αξίες μας και τις αρχές μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σε πείσμα των ακραίων φωνών.

Εδώ στον Ελαιώνα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη δουλειά από τον Δήμο και δεκάδες εθελοντές, ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που προσπαθούν να καλύψουν και τα κενά που αφήνει και δημιουργεί η κυβέρνηση. Είμαστε σήμερα εδώ για να σταθούμε στο πλάι της γυναίκας, να σταθούμε στο πλάι των παιδιών. Είναι μια μέρα γιορτής για τη γυναίκα, αλλά εδώ δοκιμάζεται ο άνθρωπος.

Ελπίζω να δοθεί το συντομότερο ένα τέλος στη δοκιμασία αυτών των ανθρώπων και εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους όσο αυτό διαρκεί.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την επίσκεψη, υπογράμμισε ότι σταδιακά θα αποκατασταθεί η κανονικότητα στην πλατεία Βικτωρίας. 
 
Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε ως «πρώτη νίκη» την απομάκρυνση των προσφύγων από τη συγκεκριμένη πλατεία, ενώ προσέθεσε πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση βαθμιαία, σε συνεργασία με την αστυνομία και με τις προνοιακές υπηρεσίες του κράτους. «Ως δήμος προσπαθούμε όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει να τις εκπληρώσουμε ισόρροπα: προασπιζόμενοι, πρώτα απ΄ όλα τα συμφέροντα και την κανονικότητα της πόλης, αλλά και επιτελώντας το καθήκον μας σύμφωνα με τους ορισμούς του διεθνούς δικαίου για την προστασία των προσφύγων», τόνισε.
 
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τον χώρο στον Ελαιώνα ως δομή-πρότυπο και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Δήμου- Πολιτείας - Περιφέρειας, διότι όπως εξήγησε «μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα τέτοιας εμβέλειας και να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία όσο γίνεται πιο δημιουργικά για όλους».