Το ποσό των 20.000 ευρώ χρειάστηκε να δαπανήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης προκειμένου να αναθέσει την μελέτη για τις τηλεοπτικές συχνότητες στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, η οποία χρησιμοποιήθηκε και ως «οδηγός» στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει τέσσερις άδειες στο νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε. Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς στην απάντηση σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 «Για όσους μάλιστα ανησυχούν για την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, τους ενημερώνουμε ότι έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση δαπανών στον προϋπολογισμό της ΓΓΕΕ. Συγκεκριμένα, οι αρχικές πιστώσεις για το 2016 είναι μειωμένες κατά 4.117.000 ευρώ ή 11,03% από τις αρχικές πιστώσεις του 2015», αναφέρει στο κείμενο της απάντηση ο υπουργός.

Μάλιστα όπως αναφέρει, η εν λόγω εμπειρογνωμοσύνη αφορά «policy proposals», τεχνική στην οποία δεν υπάρχει φορέας που να έχει εμπειρία από τη χρήση της. Έτσι ο κ. Παππάς, δικαιολογεί την επιλογή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, εξαίροντας το κύρος και την εμπειρία του.

Η απάντηση του κ. Παππά