Τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματπς.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Λίγες μόνο ημέρες μετά τον θάνατο του εργαζόμενου στα μεταλλεία Κασσάνδρας άλλος ένας θάνατος εργαζόμενου  ήρθε δυστυχώς να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων σε εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στο ορυχείο Αμυνταίου  της ΔΕΗ.

Η απαξίωση της σημασίας της  υγείας  και ασφάλειας στους χώρους  εργασίας από τις μνημονιακές πολιτικές και η  επιδείνωση του ήδη προβληματικού  πλαισίου προστασίας της υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις έχει κυριολεκτικά θανατηφόρα αποτελέσματα.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους  του θύματος. 

«Συγχρόνως  απαιτούμε τη σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών  κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό εργατικό ατύχημα καθώς και την άμεση συγκρότηση και λειτουργία της  επιτροπής  κρίσεως  εργατικών ατυχημάτων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Για να μη  θρηνήσουμε  και άλλα θύματα είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και η ενεργοποίηση των εσωτερικών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις, μαζί  με την  αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων   διατάξεων  και την  περαιτέρω ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών.