«Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να χαρακτηρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός “δελεαστικές” τις προτάσεις Νταβούτογλου στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε., την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση» σχολιάζει μεταξύ άλλων η ΝΔ, απαντώντας στα σχόλια κυβερνητικών πηγών ότι η συνεχής εκφορά πολιτικά ανούσιων και διπλωματικά επικίνδυνων δηλώσεων στοχεύουν στην υπονόμευση της προσπάθειας της χώρας.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, «διπλωματικά μαθήματα δεν μπορεί να μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε από την αρχή την εθνική διάσταση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και ο Πρόεδρος της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη Σύνοδο του Ε.Λ.Κ., “φόρεσε” τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου

Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να έχει η Κυβέρνηση αργά ανακλαστικά. Όπως συνέβη με τις πρωτοβουλίες της Αυστρίας, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να υποστηρίζει η Κυβέρνηση ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφύγει η ίδια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.”.

Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να μαθαίνει η Κυβέρνηση σοβαρές εξελίξεις, που αφορούν τα συμφέροντα της χώρας, εκ των υστέρων. Όπως συνέβη τόσο με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ όσο και με τη στάση της Αυστρίας.

Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να χαρακτηρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός “δελεαστικές” τις προτάσεις Νταβούτογλου στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε., την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση.

Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να αλλάζει σχέδιο πτήσης το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να μην προσγειώνεται στη Ρόδο, επειδή αυθαίρετα το ζήτησε η Τουρκία.

Διπλωματικά μαθήματα δεν μπορεί να μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε από την αρχή την εθνική διάσταση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και ο Πρόεδρος της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη Σύνοδο του Ε.Λ.Κ., “φόρεσε” τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.